وب سایت سینما کلاسیک محفل عشاق دوبله و فیلم

تاریخچه آنلاین دوبله و فیلم های کلاسیک

تخصصی ترین انجمن فیلم و دوبله در ایران

انجمن سینما کلاسیک مرجع دوبله
بروز ترین انجمن پارسی در زمینه دوبله

تاریخچه آنلاین دوبله و فیلم های کلاسیک

تخصصی ترین انجمن فیلم و دوبله در ایران

انجمن سینما کلاسیک مرجع دوبله
بروز ترین انجمن پارسی در زمینه دوبله
نام کاربری:  
رمز عبور:     

کلمات کلیدی: خاطراتی, از, گویندگان, گویندگی,
ارسال پاسخ  ارسال موضوع 

امتیاز موضوع:
  • 0 رأی - میانگین امتیازات: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
خاطراتی از گویندگان و گویندگی
نویسنده پیام
مدیر بازنشسته سایت

وضعيت : آفلاین
تاریخ ثبت نام:شهر ۱۳۹۴
گوینده موردعلاقه زوج جلال مقامی و همسرش+همه
دلنوشته من به کسی که غواصی آموختم ، عاقبت مرا غرق کرد
سپاس ها 20
سپاس شده 26 بار در 198 ارسال
شماره کاربری : 3
ارسال: #20
RE: خاطراتی از گویندگان و گویندگی
[تصویر: 1468359193251.jpg]

یادی از بهمن زرین پور و دوبله سریال آوای فاخته به نقل از استاد جلال مقامی (اختصاصی ویژه سینما کلاسیک)

وقتی سریال عطر گل یاس به اتمام رسید، استقبال مردم باعث شد تا زنده یاد بهمن زرین پور با اغلب عوامل این سریال ، سریال دیگری را کلید بزند به اسم آوای فاخته. بهمن زرین پور آثاری را که کارگردانی می کرد خودش می نوشت. بعد از اتمام سریال آوای فاخته آنرا به جلال مقامی می دهد تا دوبله کند. جناب مقامی هم تصمیم می گیرند تا با تلفیقی از بازیگران و گویندگان کار دوبله این سریال را انجام دهند.
[تصویر: 1468359193726.jpg]
استاد جلال مقامی در مراسم خاکسپاری زنده یاد بهمن زرین پور

استاد که بشدت از فوت دوست نزدیکش بهمن زرین پور غمگین بودند این خاطرات را با حزن فراوان برایم تعریف می کردند. بهمن زرین پور و جناب مقامی سالها در یک آپارتمان در مهرشهر کرج با یکدیگر همسایه بودند و اوقاتی زیادی را با یکدیگر سپری می کردند. در مراسم تشیع جنازه بهمن زرین پور پرویز پرستویی بسیار مراقب استاد بود و هنگام خاکسپاری برای جناب مقامی یک صندلی پیدا می کنند تا ایشان بنشینند و کمی آرام بگیرند. وقتی از ایشان پرسیدم از دوبله آوای فاخته و وجه تمایزش برایمان تعریف کنند با حسرت از گذشته لب به سخن گشودند:

[تصویر: 1468359193655.jpg]

آوای فاخته سریالی بود که در آن بهمن ضمن نویسندگی و کارگردانی به همراه همسرش مینا و دخترش سولماز با هم در آن نقش آفرینی هم کردند. منهم در آن سریال ضمن مدیریت دوبلاژ بهمراه همسرم گویندگی کردم. میدانستم سریال پر مخاطبی خواهد شد بنابراین خیلی برای انتخاب گویندگان دقت کردم. خوب در این سریال سه تن از همکارانم بازی می کردند و من برای انتخاب گوینده برایشان مشکلی نداشتم. مرحوم نیکو خردمند، اکبر زنجانپور،و ژاله علو. پرویز پرستویی هم صدای بسیار خوبی داشت بنابراین از او خواستم تا خودش بجای خودش گویندگی کند.

در نبود و فقدان ایرج ناظریان بهتر بود تا داوود رشیدی را نیز پای میکروفن بکشانم. یکی از شخصیتهای اصلی سریال آزیتا حاجیان در نقش فرخنده بود که نقش زنی مغموم و رنج کشیده را بازی میکرد. بنابراین رفعت هاشم پور را بجایش انتخاب نمودم. صدای مرحوم عطالله کاملی هم که با چهره منوچهر حامدی کاملا همخوانی داشت. خودم هم بجای مرحوم بهمن زرین پور که نقش یک استاد تار را داشت گویندگی کردم.

اما یکی از مشکلات و پیچیدگیهای این سریال نقش صنم (با بازی سولماز زرین پور) دختر فریدون (اکبر زنجانپور)  بود. این دختر در شوروی سابق بدنیا آمده بود و در آنجا بزرگ شده بود بنابراین باید لهجه تاجیکی داشته باشد. برای یافتن کسیکه بتواند بجایش گویندگی کند به واحد سرویس خبری برون مرزی رفتم و در آنجا همکاری را پیدا نمودم که خیلی خوب به زبان تاجیکی صحبت میکرد. اما مشکل اینجا بود که صدایش برای سولماز مناسب نبود و کمی مسن بنظر می آمد.

[تصویر: 1468359193847.jpg]
زنده یاد بهمن زرین پور

نهایتا به این نتیجه رسیدم که دیالوگهای صنم را به او بدهم و او تمام دیالوگها را خواند و صدایش را ضبط نمودم. نوار را به سولماز دادم و به او تاکید کردم که اگر می خواهد نقشش خوب از آب در بیاید باید آنقدر دیالوگها را گوش کند و بازخوانی نماید تا بتواند خودش بجای خودش گویندگی کند. بهمن اصرار داشت که از مهوش افشاری بجای سولماز استفاده کنم اما هر چه بررسی کردم دیدم صدای مهوش برای چهره سولماز مناسب نیست.

سولماز خیلی تمرین کرد و نهایتا موفق شد خودش بجای خودش و با لهجه تاجیکی حرف بزند. اما ماجرای دوبله آوای فاخته به همینجا ختم نمی گردد. از جناب مقامی پرسیدم که در جایی خواندم که خانم شهره لرستانی هنگام دوبله آوای فاخته بیمار  و در بیمارستان بستری بودند و  شما اجبارا از خانم زهره شکوفنده دعوت کردید که بجای خانم لرستانی گویندگی کند و خانم زهره شکوفنده  هم برای گویندگی بجای خانم لرستانی به بیمارستان می روند تا از او اجازه بگیرند.

استاد با تعجب به من نگاه کردند و گفتند این را چه کسی گفته؟ و متاسفانه هر چه فکر کردم ذهنم یاری ننمود که این مطلب را کجا خوانده ام و جستجوهایم در حوزه وب نیز بی نتیجه ماند اما مطمئن بودم آنرا در جائی خوانده بودم. استاد ادامه دادند که نخیر چنین چیزی صحت ندارد. البته  انتخاب من برای نقش بهنوش که خانم لرستانی آنرا بازی میکردند خود خانم شهره لرستانی بود و این درست است و اینکه من مجبور شدم از زهره بخواهم که بجایش گویندگی کند هم درست است اما دلیلش بستری بودن خانم لرستانی نبود.

[تصویر: 1468359193422.jpg]               [تصویر: 1468359193493.jpg]                 [تصویر: 1468359193574.jpg]
شهره لرستانی (بهنوش) با گویندگی زهره شکوفنده    آزیتا حاجیان ( فرخنده) با گویندگی رفعت هاشمپور              اکبر زنجانپور( فریدون) با گویندگی خودش

از استاد پرسیدم پس به چه دلیلی شما به این اجبار تن دادید و جناب مقامی ادامه دادند سریال آوای فاخته در واحد دوبلاژ سازمان دوبله شد  . روزیکه همه برای دوبله آمده بودند هر چه منتظر شدیم دیدیم خانم لرستانی نیامدند. نهایتا مطلع شدم که حراست سازمان از ورود ایشان ممانعت کرده است. همکاران حراست احترام خاصی برای بنده قائل بودند. به واحد حراست مراجعه کردم تا وساطت کنم اما وقتی دلایلشان را شنیدم، دیدم از دست من کاری بر نمی آید. بنابراین دیدم تنها کسیکه صدایش برای آن نقش مناسب است زهره شکوفنده است و بلافاصله در همانجا از زهره خواستم تا بجای نقش بهنوش گویندگی کند.

لازم به ذکر است که نقش بهنوش با بازی خانم شهره لرستانی در سریال آوای فاخته نقشی ست که خانم شهره لرستانی در مصاحبه های خودشان گفته اند که آنرا بیشتر از سایر نقشهایشان دوست دارند. همچنین این اولین باری نبود که جلال مقامی بجای کارگردان یک سریال که خودش در آن سریال بازی می کند گویندگی کرده باشد. ایشان سالها پیش بجای مسعود اسداللهی که خودش کارگردان سریالش بود (سریال طلاق) نیز گویندگی کرده بودند. در هر دو سریال ایشان ارتباط نزدیکی با کارگردان داشتند. مسعود اسداللهی علیرغم مهاجرت به آمریکا همچنان ارتباط خود را با جلال مقامی حفظ نموده است و از دوستان نزدیک ایشان هستند.
[تصویر: 1468359193918.jpg]
خانم مینا جعفر زاده(همسر) و سولماز زرین پور(دختر) بر سر پیکر زنده یاد بهمن زرین پور

۲۳-۴-۱۳۹۵ ۰۲:۱۴ صبح
یافتن همه ی ارسالهای این کاربر نقل قول این ارسال در یک پاسخ
ارسال پاسخ  ارسال موضوع 

پیام‌های داخل این موضوع
RE: خاطراتی از گویندگان و گویندگی - برو بیکر - ۲۳-۴-۱۳۹۵ ۰۲:۱۴ صبح

پرش به انجمن:

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع: 1 مهمان

شبکه های اجتماعیدرباره مادوستان ما

تمامی حقوق محصولات و امکانات این سایت برای سینما کلاسیک محفوظ است
وهرگونه کپی برداری و سو استفاده پیگرد قانونی دارد

پشتیبانی توسط : گروه سایت سازان برتر
MyBB © MyBB Group